zondag 14 oktober 2012

Liefde

En dan is daar het goede bericht van Karakter....we krijgen gezinshulp voor Wayan!
Na een pittige zomervakantie van 6 weken en ook nog de eigen vakantie komt J ons helpen en versterken met hopelijk tips en tools zodat wij Wayan beter gaan begrijpen....
Want ja wij begrijpen Wayan niet altijd in zijn gedrag en dat levert nog wel eens heftige dicussies en ruzies met hem op. Maar ook tussen hem en Jadee wil het niet vlotten.
Het zijn broertjes en daar hoort strijd bij, maar wel tot een bepaalde hoogte. We weten nu dat Wayan kenmerken vertoont van Asperger, ADHD en een verhoogde intelligentie heeft. Maar juist deze mix, voor zover de stickers dan kloppen, zorgt voor veel onbegrip naar hem toe, maar ook naar ons toe.
Al vanaf dat W bijna 3 jaar was constateerde wij dat er een en ander op sociaal gebied niet geheel vlekkeloos verliep. Sindsdien zijn we al aan het zoeken naar de waaroms en de hoe's.
We zijn begonnen in Friesland bij praktijk Sterrekind en daar heeft L ons al een aantal dingen laten zien over ons mannetje hoe wij met andere ogen naar hem zouden kunnen kijken. Ook heeft zij ons een paar oefeningen laten zien waarmee wij W tot rust konden krijgen in zijn hoofd. Want daar zit de onrust....in zijn hoofd en niet in zijn lichaam. W weet soms heel veel voor zijn leeftijd en kan ook heel veel vertellen, maar W vergeet soms ook zo weer en dat uit zich dan weer in slordig schoolwerk of in ruzies met anderen.
De komende week gaan we kijken hoe we tot de kern kunnen komen en misschien wel beter gezegd hoe we weer terug gaan naar het begin met Wayan....Dit zal ongetwijfeld leiden tot pittige discussies, ruzies, veel lachen, tranen, mekaar misschien weer opnieuw leren kennen, maar bovenal totale liefde.
Want dit is waar het om gaat in het leven.....liefde....liefde voor mekaar, liefde voor anderen, maar vooral het allermooiste goed wat er maar bestaat op deze wereld:
 Liefde voor je kind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten